dimecres, 1 de desembre del 2010

A vegades tenir raó és trist

Fa uns quatre mesos vaig escriure aquí el que pensava sobre els diversos partits independentistes, les seves lluites de galls i els seus afanys per la cadireta.

Ara que han passat les eleccions, tots els temors s'han confirmat. El partit independentista de tota la vida, ERC, ha quedat reduït a menys de la meitat en número d'escons, de 21 a 10, perdent un 47,3% de votants. Les dues propostes noves que s'ho havien de menjar tot, SI i RCAT, han quedat els uns amb quatre diputats, insuficients per a poder formar grup parlamentari i els altres sense cap diputat.

El pitjor de tot és que la suma de vots dels tres partits que es declaren independentistes és un 13% inferior als obtinguts per ERC a les eleccions del 2006, el número total d'escons independentistes ha passat de 21 a 14. I tot això amb un cens electoral més gran i un 13% més de vots vàlids.

Al mateix temps totes les enquestes diuen que el número de persones amb sentiments independentistes va augmentant.

On són els vots independentistes? Si es mira l'històric de les eleccions es veu que són vots "nòmades", sempre insatisfets, a la recerca de la terra promesa. Van oscil·lant entre ERC, CIU i partits petits de poca importància electoral. Actualment la gran majoria se n'han anat a CIU. Quant temps s'hi quedaran?

No ho sé, però si continuen així segur que ben poc.

5 comentaris:

  1. Tens raó, és trist!

    I mira que era ben previsible, ells no ho veien i els vots independentistes continuaran d'aquí cap allà i d'allà cap aquí.

    ResponElimina
  2. Efectivament, molts han anat a petar a CiU, fruit del desencís per com ha actuar ERC aquests últims anys, i també per la incapacitat dels independentistes de presentar-se units i amb un programa excel.lent. Sort que diuen que pensen en el país, tots ells!

    ResponElimina
  3. Dons esperaré. Jo encara tinc esperançá de tenir el passaport CATALÀ.

    --- I menys mal que no ha sortit la Carmen de Mairena o com es digui!!!.

    Un expatriat.

    ResponElimina
  4. Caldria veure quan votants indepes té Ciu. Ara bé, si mirem els resultats electorals, és clar, que la patacad ha sigut important. De moment ciu no çés un partit indepe. Per molt que hi hagin indepes que el voten, el partit en sí, no és independenstista!

    ResponElimina
  5. No ha sigut pas un referèndum independentista. Els que han votat CiU no sabem què volen. Ja ho sabrem, ja. No cal patir gaire pel descens d'escons independentistes perquè els d'Esquerra han demostrat que són tan independentistes com els que es fan dir sobiranistes de CiU.

    ResponElimina