dimecres, 4 de juliol del 2012

Ja el tenim aquí

Tal com es preveia, el CERN ha anunciat el descobriment d'una nova partícula elemental d'una massa d'uns 125 GeV, es tracta d'un bosó, el més pesat dels coneguts fins ara.

A falta encara de moltes comprovacions, tot deixa entreveure que ens trobem amb el famós bosó de Higgs, previst per Higgs i altres físics als anys seixanta quan intentaven completar l'anomenada Teoria Estàndard de la Física de Partícules. Després de cinquanta anys i d'uns quants acceleradors de partícules cada vegada més grans, a la fi s'ha comprovat que no anaven equivocats.

Naturalment l'ideal per als físics teòrics seria que el bosó descobert fos el Higgs previst però amb algunes diferències, cosa que els donaria una gran oportunitat d'ampliar la teoria existent i al mateix temps progressar en el coneixement científic de la constitució de la matèria i de l'univers, fenomens com la massa, la inflació còsmica, la matèria i energia negra, encara queda gairebé tot per descobrir.

Un fet divertit és que han fet un PowerPoint de presentació del Higgs en la odiada per molts font Comic Sans. No l'enllaço perquè sembla que ja l'han fet desaparèixer. Però sempre queda la conya que se n'ha fet.

2 comentaris:

  1. En veure el títol del post pensava que anaves a parlar el Urdangapillín

    ResponElimina
  2. A aquest més que a la Física de Partícules el posaria a la Física de l'Estat Sòlid per la cara dura que gasta.

    ResponElimina